Skip to content
  • خانه
  • وبلاگ
  • فروش
  • کنترل اصالت محصول
  • حشره کش ها
  • کنه کش ها
  • قارچ کش ها
  • علف کش ها
  • سایر محصولات
منو
  • حشره کش ها
  • کنه کش ها
  • قارچ کش ها
  • علف کش ها
  • سایر محصولات
۰۳۴۳۲۲۶۰۰۹۰
  • حشره کش ها
  • کنه کش ها
  • قارچ کش ها
  • علف کش ها
  • سایر محصولات
منو
  • حشره کش ها
  • کنه کش ها
  • قارچ کش ها
  • علف کش ها
  • سایر محصولات

دانشنامه مبارزه با آفات باغی

خانه / آفات باغی

آفات باغی

با توجه به افزایش روز افزون جمعیت و نیازهای غذایی آنها، محصولات باغبانی با تامین حدود ۴۰ درصد مواد غذایی، نقش مهمی در تأمین سلامتی و امنیت جوامع بشری دارد. 

در سال 1398، سطح باغهاي كشور (اعم از غير بارور و بارور) حدود 2.95 ميليون هكتار بوده كـه حـدود 86.6 درصد آن به صورت کشت  آبي و بقيه ديم بوده است.

در سال 1398، ميزان توليد محصولات باغباني كشور حدود 23.5 ميليون تن بوده كه 93.7 درصد آن کشت آبي و بقيه به صورت ديم برداشت شده است.

از ميان انواع محصولات باغباني بيشترين سـهم توليـد مربـوط بـه سيب با 17.1 درصد، پرتقال  14.5درصد، انگور 14.1 درصد، خيـار گلخانـه اي 8.1 درصـد و خرمـا 5.1 درصـد مـي باشـد. بنابراين 5 محصول ياد شده  85.8 درصد از كل توليدات محصولات باغباني را تشكيل ميدهند

مشاهده بیشتر مشاهده کمتر

با ارزش ترین محصول صادراتی در بخش باغی ایران متعلق به پسته و زعفران می باشد. سرمايه و زمان دو عامل مهم در توليد يك محصول كشاورزي هستند. ميانگين ضايعات ميوه ها و سبزي ها در كشورهاي توسعه يافته بين 2-20 درصد و در كشورهاي در حال توسعه 24-40 درصـد گزارش شده اسـت. ايـن بـدين معنـي اسـت كـه در كشـورهاي درحال توسعه نظير ايران در حدود يك چهارم تـا نصـف محصـول توليدي هرگز به دست مصرف كننده نمي رسد. از این رو حفاظت و ممانعت از بوجود آمدن خسارت آفات و بیماری ها در محصولات باغبانی در مرحله داشت، کاشت و برداشت، از مهم ترین اصول باغبانی می باشد.
در ایران بالغ بر 607 عامل خسارت زا مانند ( حشرات، کنه ها، نماتد، ویروس، باکتری، مایکوپلاسما، جوندگان و قارچ ها به محصولات کشاورزی خسارت ایجاد می کنند که بسیاری از آنها هر ساله در محصولالت باغی دردسر ساز شده و خسارت ایجاد می کنند از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد: کرم سیب، لکه سیاه سیب، پسیل پسته، گلابی، مرکبات، زیتون، مینوز مرکبات و درختان سرد سیری، گموز پسته و مرکبات، آتشک سیب و گلابی، لکه آجری بادام، کنه های درختان انجیر، خامج خرما، زنجره خرما، کنه قرمز اروپایی و کنه دو نقطه ای ( تارتن) ، کنه پیاز زعفران، کرم میوه آلو، پروانه چوبخوار پسته، کرم خوشه خوار انگور، سفیدک ها ی سطحی درختان هسته دار و دانه دار، مگس مدیترانه ای، لکه غربالی درختان هسته دار، لب شتری هلو و شلیل، جوندگان، نماتد های زخم ریشه و مولد گره، ناقلین ویروس و مایکوپلاسما مانند شته ها و زنجرک ها ، و بسیاری از علف های هرز یک ساله و چند ساله پهن برگ و نازک برگ. سفید ک داخلی و سطحی خیار گلخانه ای ،انواع سپردار ها و شپشک ها در نخیلات، مرکبات ، پسته و درختان هسته دار و دانه دار ،و....
آمارنامه وزارت كشاورزي سال باغی 98-1397 تهيه كنندگان كريم احمدي... [ و ديگران].
ابوالفضل گلشن تفتي، 1396. كاهش ضايعات پس از برداشت در ميوهها و سـبزيهـا (راهنمـاي توليدكننـدگان. نشر آموزش كشاورزي دكتر سعيده نوربخش،1398. فهرست آفات، بيماريها و علفهاي هرز مهم محصولات عمده كشاورزي، آفتكشها و روشهاي توصيه شده جهت كنترل آنها. سازمان حفظ نباتات کشور

آفات باغی

با توجه به افزایش روز افزون جمعیت و نیازهای غذایی آنها، محصولات باغبانی با تامین حدود ۴۰ درصد مواد غذایی، نقش مهمی در تأمین سلامتی و امنیت جوامع بشری دارد. 

در سال 1398، سطح باغهاي كشور (اعم از غير بارور و بارور) حدود 2.95 ميليون هكتار بوده كـه حـدود 86.6 درصد آن به صورت کشت  آبي و بقيه ديم بوده است.

در سال 1398، ميزان توليد محصولات باغباني كشور حدود 23.5 ميليون تن بوده كه 93.7 درصد آن کشت آبي و بقيه به صورت ديم برداشت شده است.

از ميان انواع محصولات باغباني بيشترين سـهم توليـد مربـوط بـه سيب با 17.1 درصد، پرتقال  14.5 درصد، انگور 14.1 درصد، خيـار گلخانـه اي 8.1 درصـد و خرمـا 5.1 درصـد مـي باشـد. بنابراين 5 محصول ياد شده  85.8 درصد از كل توليدات محصولات باغباني را تشكيل ميدهند

مشاهده بیشتر مشاهده کمتر

با ارزش ترین محصول صادراتی در بخش باغی ایران متعلق به پسته و زعفران می باشد. سرمايه و زمان دو عامل مهم در توليد يك محصول كشاورزي هستند. ميانگين ضايعات ميوه ها و سبزي ها در كشورهاي توسعه يافته بين 2-20 درصد و در كشورهاي در حال توسعه 24-40 درصـد گزارش شده اسـت. ايـن بـدين معنـي اسـت كـه در كشـورهاي درحال توسعه نظير ايران در حدود يك چهارم تـا نصـف محصـول توليدي هرگز به دست مصرف كننده نمي رسد. از این رو حفاظت و ممانعت از بوجود آمدن خسارت آفات و بیماری ها در محصولات باغبانی در مرحله داشت، کاشت و برداشت، از مهم ترین اصول باغبانی می باشد. در ایران بالغ بر 607 عامل خسارت زا مانند ( حشرات، کنه ها، نماتد، ویروس، باکتری، مایکوپلاسما، جوندگان و قارچ ها به محصولات کشاورزی خسارت ایجاد می کنند که بسیاری از آنها هر ساله در محصولالت باغی دردسر ساز شده و خسارت ایجاد می کنند از آن جمله می توان به موارد زیر اشاره کرد: کرم سیب، لکه سیاه سیب، پسیل پسته، گلابی، مرکبات، زیتون، مینوز مرکبات و درختان سرد سیری، گموز پسته و مرکبات، آتشک سیب و گلابی، لکه آجری بادام، کنه های درختان انجیر، خامج خرما، زنجره خرما، کنه قرمز اروپایی و کنه دو نقطه ای ( تارتن) ، کنه پیاز زعفران، کرم میوه آلو، پروانه چوبخوار پسته، کرم خوشه خوار انگور، سفید کها ی سطحی درختان هسته دار و دانه دار، مگس مدیترانه ای، لکه غربالی درختان هسته دار، لب شتری هلو و شلیل، جوندگان، نماتد های زخم ریشه و مولد گره، ناقلین ویروس و مایکوپلاسما مانند شته ها و زنجرک ها ، و بسیاری از علف های هرز یک ساله و چند ساله پهن برگ و نازک برگ. سفید ک داخلی و سطحی خیار گلخانه ای ،انواع سپردار ها و شپشک ها در نخیلات، مرکبات ، پسته و درختان هسته دار و دانه دار ،و.... آمارنامه وزارت كشاورزي سال باغی 98-1397 تهيه كنندگان كريم احمدي... [ و ديگران]. ابوالفضل گلشن تفتي، 1396. كاهش ضايعات پس از برداشت در ميوهها و سـبزيهـا (راهنمـاي توليدكننـدگان. شر آموزش كشاورزي دكتر سعيده نوربخش،1398. فهرست آفات، بيماريها و علفهاي هرز مهم محصولات عمده كشاورزي، آفتكشها و روشهاي توصيه شده جهت كنترل آنها. سازمان حفظ نباتات کشور

آفات انگور

انگور با نام علمی Vitis vinifera  ،يکی از مهمترين محصولات اقتصادی باغی از مناطق معتدله تا مناطق گرمسیری می باشد  مطابق مدارک موجود، کشت آن در مصر حدود 5 تا 6 هزار سال قبل صورت گرفته است. همه انگورهای موجود در ايران به جنس ويتیس از خانواده ويتاسه تعلق دارند اين خانواده دارای حداقل  11 جنس شناخته شده و حدود 600 گونه می باشد. گونه وينیفرا از جنس ويتیس تنها گونه اروپايی و مهمترين گونه تجاری انگور است. سطح زير کشت انگور در دنیا و ايران به ترتیب  6931354 و  316000  هکتار بوده و میزان تولید آن در دنیا و ايران به ترتیب 74276583 و 3217500 تن گزارش گرديده است ( فائو، 1397 و آمارنامه کشاورزی)

جزئیات بیشتر

مهمترین آفات انگور در ایران

خسارت سفیدک داخلی انگور 1
خسارت سفیدک داخلی یا کرکی انگور
خسارت سفیدک سطحی انگور
زنجره-مو
سفیدک کرکی یا داخلی انگور
کرم خوشه خوار انگور 1
کرم خوشه خوار انگور
قبل
بعدی

آفات پسته

پسته محصول با ارزش صادراتی بسیار بالا به عنوان مهم ترین کالای صادراتی بخش کشاورزی شناخته می شود . درخت پسته به شوری آب و خاک مقاوم است لذا اراضی کویری و شوره زاری را که تولید سایر محصولات کشاورزی در آن به راحتی مقدور نیست یا محصول مناسب و اقتصادی از آن ها برداشت نمی شود میتوان به احداث باغ های پسته اختصاص داد.

جزئیات بیشتر

مهمترین آفات پسته در ایران

خسارت سنک پسته
خسارت پروانه چوبخوار پسته
خسارت سوسک سرشاخه خوار پسته
خسارت پروانه چوبخوار پسته خوشه
پسیل پسته
سنک های پسته
سوسک سرشاخه خوار پسته
قبل
بعدی

درختان توت

تــوت ســفید بــا نــام علمــی  Morus alba  از خانــواده Moraceae اســت. تــوت از جملـه میوه
هایـی اسـت کـه خـواص درمانـی و دارویـی زیـادی بـرای سلـامت انسـان دارد کشــور ایــران تولیدکننــده
عمــده تــوت ســفید در دنیاســت.

جزئیات بیشتر

مهمترین آفات درختان توت در ایران

خسارت نماتد مولد غده توت
سرخشکیدگی درختان توت (1)
سرخشکیدگی درختان توت 1
سرخشکیدگی درختان توت
قبل
بعدی

آفات و بیماری های نخیلات

نخل خرما ( Phoenix dactylifera )یکی از مهمترین محصولات باغبانی می باشد که به لحاظ اجتماعی و اقتصادی دارای اهمیت راهبردی است. کشور ایران از جایگاه بالایی در زمینه تولید خرما در بین سایر کشورهای جهان برخوردار است و رتبه سوم تولید جهانی را دارد.

جزئیات بیشتر

مهمترین آفات نخیلات در ایران

بیماری خامج گل آذین خرما
پوره زنجره خرما
حشره کامل زنجره خرما
خسارت سپردار سفید خرما
خسارت شدید زنجره خرما
خسارت موریانه 3
خسارت موریانه
سپردار خرما
سپردار سفید خرما 1
سپردار قهوه ای خرما
موریانه 1
موریانه 2
قبل
بعدی

آفات و بیماری های درختان میوه سردسیری

انواع شپشک ها و سپردار های خسارت زا در  درختان میوه سردسیری :

سپردار بنفش زيتون Parlatoria oleae

از نظر پراكنش، این آفت تقريباً در تمام باغات  كشور گسترده است و به درختـان دانـه دار و هسته دار، و زيتون، خرمالو و توت سفيد نيز حمله مي كند. آفت به گونه ايست كه خشكيدگي كامل درخت را نيز باعث مـي شود. آفت به تمام انـدامهاي هـوايي درختـان ميزبـان اعـم از تنـه، شاخه، برگ و ميوه خسارت مي زنـد. محـل خـسارت (فروكـردن نيش) حشره روي برگ و ميوه باعث ايجاد لكه هاي بـنفش رنـگ مي شود. روي ميوه علاوه بر تغيير رنگ، فرورفتگي و تغيير شـكل نيز در محل فعاليت آفت ديده مي شود

جزئیات بیشتر

مهمترین آفات درختان میوه سردسیری در ایران

پوسیدگی آرمیلاریایی طوقه و ریشه (قارچ عسلی) آلودگی
پوسیدگی آرمیلاریایی طوقه و ریشه (قارچ عسلی) خسارت
پوسیدگی آرمیلاریایی طوقه و ریشه (قارچ عسلی)
تخم های سپردار سفید هلو
خسارت سپردار بنفش زیتون
خسارت سپردار سان ژوزه
خسارت سپردار سان ژوزه
خسارت سفیدک پودری هلو
خسارت قارچ لب شتری هلو
خسارت لکه غربالی زردالو
خسارت مگس گیلاس
سپردار بنفش زیتون
سپردار سان ژوزه میوه هلو
سپردار سفید هلو خسارت
سپردار سفید هلو
سپردار نفش زیتون
سپردار واوی درختان میوه
سفیدک پودری هلو
سفیدک سطحی هلو
شپشک نخودی
شپشک نخودی
قارچ لب شتری هلو
قارچ لب شتری هلو
قارچ لب شتری هلو
قارچ لکه غربالی زردآلو خسارت
کنه قرمز اروپایی
کنه قرمز بالغ اروپایی سیب
لارو مگس گیلاس
لکه غربالی خسارت
لکه غربالی گیلاس
قبل
بعدی

افات زیتون

زیتــون نــزد ادیــان الهــی جایگاهــی ویــژه دارد و در میــان مــردم ســرزمینهای مختلــف، نمــاد صلــح و دوسـتی به شـمار مـی رود زيتــون گيــاهي اســت که  در حـدود 3000 سال قبل از ميلاد مسـيح در سـوريه، جنـو ب تركيه و فلسطين مي روييد.

 به كشور از شواهد موجود بـه نظر مي رسد، كشت زيتون در حدود 2000 سال قبل در ايران انجام گرفتـه اسـت. 

جزئیات بیشتر

مهمترین آفات پسیل زیتون در ایران

حشره پسیل زیتون
حشره کامل پسیل زیتون 1
خسارت پسیل زیتون 2
قبل
بعدی

آفات سيب

درخت سيب گياهي خـزان دار از خـانواده گـل سـرخيان اسـت. منـشاء ايـن گيـاه آسـياي مركـزي اسـت. بخـش هـاي مختلف اين گياه شـامل بـرگ، شـاخه، جوانـه، ميـوه و تنـه و ريــشه ي آن مــورد حملــه عوامــل مهــم خــسارت زا شــامل پرندگان، جونـدگان، حـشرات، نـرم تنـان و همچنـين عوامـل بيماري زا نظير قارچ ها، ويروس ها و باكتري ها قرار مـي گيـرد كه به شيوه هاي مختلـف سـبب كـاهش محـصول مـي شـوند . علاوه بر اين ها علف هاي هرز نيز در رقابـت بـا درخـت سـيب كاهش باروري و توليـد سـيب را سـبب مـي شـوند . از سـوي ديگر علف هاي هرز در برخي زمان هـا ميزبـان برخـي آفـات سيب نيز هستند . حال با توجه بـه خـسارت هـاي وارده سـالانه به محصول سيب در سيب كاري هـاي عمـده كـشور شـناخت اين عوامل و راه هاي مديريت و كنتـرل آنهـا ضـرورت دارد.

جزئیات بیشتر

مهمترین آفات سيب در ایران

پروانه کرم سیب
پروانه مینوز لکه کرد
خسارت شانکر سیتوسپرایی سیب
خسارت قارچ لکه سیاه سیب
خسارت کرم سیب 1
خسارت کرم سیب
خسارت کنه قرمز اروپایی برگ سیب
خسارت مینوز لکه گرد سیب
سپردار واوی سیب
سفیدک پودری سیب
شانکر سیتوسپرایی سیب
کنه تار تن سیب
کنه قرمز اروپایی
کنه قرمز بالغ اروپایی سیب
مینوز لکه گرد سیب
قبل
بعدی

آفات و بیماری های مرکبات

منشــأ مرکبــات کشــورهای جنوب شــرقی آســیا شــامل مالــزی، اندونــزی و فیلیپیــن و موطــن اصلــی آن شمال شـرقی هنـد و شـمال برمـه عنـوان شـده اسـت. ورود مرکبــات بــه ایــران بــه حــدود 400 ســال پیــش برمی گــردد. نواحــی مرکبات از ایــران را میتــوان در سـه منطقـه زیـر خلاصـه کـرد

جزئیات بیشتر

مهمترین آفات مرکبات در ایران

پروانه مینوز برگ مرکبات خسارت میوه 1
پروانه مینوز برگ مرکبات خسارت و مرحله لاوی
پروانه مینوز برگ مرکبات خسارت
پروانه مینوز برگ مرکبات مرحله لاروی
پروانه مینوز برگ مرکبات 1
خسارت شپشک نرم تن قهوه ای مرکبات
خسارت شته مرکبات
سپردار زرد شرقی مرکبات
سپردار زرد شرقی مرکبات
سپردار زرد شرقی مرکبات
سپردار زرد شرقی مرکبات خسارت
سپردار زرد شرقی مرکبات
شپشک نرم تن قهوه ای مرکبات و عسلک ترشحی
شته مرکبات
شته مرکبات خسارت
شته مرکبات و کفشدوزک شکارگر
كنه زرد شرقی مركبات
كنه زرد شرقی مركبات خسارت روی برگ
کنه زنگ مرکبات( کنه نقره ای)
کنه زنگ مرکبات( کنه نقره ای) خسارت
کنه زنگ مرکبات( کنه نقره ای) خسارت
کنه زنگ مرکبات( کنه نقره ای)
کنه قرمز مرکبات تخم
کنه قرمز مرکبات خسارت
کنه قرمز مرکبات خسارت
کنه قرمز مرکبات کنه بالغ و تخم
کنه قرمز مرکبات کنه بالغ
کنه قرمز مرکبات و خسارت
گموز مرکبات
گموز مرکبات
گموز مرکبات پوسیدگی میوه
گموز مرکبات خسارت روی میوه
گموز مرکبات
قبل
بعدی

آفات و بیماری های چای

گیاه چاي با نام علمی Camellia    sinensis از خانواده Theaceae   رده دولپه اي ها و شاخه نهاندانگان بوده و از قدیمی ترین و پرمصرف ترین نوشیدنی هاي دنیا در بین اقشار مختلف جامعه می باشد به علت طعم خوش، اثرات آرامبخشی و انرژي زایی که مقداري از کالري موردنیاز بدن را فراهم می سازد، همواره بازار مصرف براي این محصول وجود دارد. در ایران کشت چاي در حاشیه دریاي خزر و استانهاي گیلان مازندران (بخش غربی) انجام می شود که به دلیل رطوبت نسبی بالا، پوشش ابري نسبتاً مداوم و ارتفاع کم از سطح دریا محیطی مساعد براي کشت چاي فراهم شده است. در حال حاضر، چندین هکتار از اراضی شمال کشور (حدود 90 درصد در استان گیلان و حدود 10 درصد در استان مازندران) به کشت چاي اختصاص دارد. 

جزئیات بیشتر

مهمترین آفات چای در ایران

خسارت شته سیاه چای
خسارت شدید کنه قرمز پاکوتاه چای
خسارت کنه قرمز پاکوتاه چای
شته سیاه چای به همراه نوزادان
شته سیاه چای 2
کنه قرمز پاه کوتاه چای
کنه قرمزه پا کوتاه چای
قبل
بعدی
نوشته ای برای نمایش وجود ندارد .

آفات توت فرنگی

تــوت فرنگــی، گیاهــی علفــی چنــد ســاله بــا ســاقه هاي رونــده یــا اســتولون، متعلــق بــه خانـواده گل سـرخیان بـوده، رقـم هـای زراعـی موجـود تـوت فرنگـی از جنـس فراگاريـا و گونـه آناناسـا می باشـند. میـوه تـوت فرنگـی بــه عنــوان ملکــه میــوه هــا، میــوه ای بســیار محبــوب در بســیاری از کشــورهای جهــان بـوده، سرشـار از فیبـر، آب، ویتامیـن هـا ، آنتـی اکسـیدانتها و سـایر مـواد مغـذی می باشـد و از نظــر ارزش غذایــی، خــواص و فوایــد درمانــی جایــگاه ویــژه ای را در بیــن میــوه جــات و سـبد غذایـی جوامـع دارا می باشـد. ارقـام تجـاری مختلـف تـوت فرنگـی بـر اسـاس نـوع مشـخصات خـاص میـوه عطـر و طعـم و شـکل ظاهـری و نیـز نـوع الگـوی رشـد گیـاه  بهــاره یــا چهــار فصلــه و غیــره  در سرتاســر دنیــا جهــت مصــارف مختلــف تــازه خــوری میــوه و یــا جهــت فــراوری در صنایــع غذایــی و دارویــی در سرتاســر دنیــا پــرورش داده می شـود

جزئیات بیشتر

مهمترین آفات توت فرنگی در ایران

خسارت کنه تارعنکبوتی توت فرنگی
کنه بالغ تارتن توت فرنگی
کنه تارتن توت فرنگی 2
قبل
بعدی
محصولات کاوش
  • حشره کش ها
  • قارچ کش ها
  • کنه کش ها
  • علف کش ها
  • سایر محصولات
لینک های مهم
  • درباره ما
  • شرایط فروش
  • نمایندگان شرکت
  • کنترل اصالت کالا
  • کاتالوگ محصولات
  • تماس با ما
عناوین کاوش
تریپس پیاز و راههای کنترل و مبارزه با آن
اهمیت سمپاشها در کنترل موفقیت آمیز آفات کشاورزی
مدیریت تلفیقی علف های هرز ذرت
مدیریت و کنترل کرم میوه خوار گوجه فرنگی
راهکارهای مدیریت کرم ساقه خوار برنج
تماس با ما
  • دفتر مرکزی : کرمان، ميدان قرني، ابتداي خيابان امام، ساختمان آفتاب، طبقه اول
  • تلفن دفتر مرکزی : ۰۳۴۳۲۲۶۰۰۹۰
Whatsapp
Linkedin
instagram
facebook

کلیه حقوق این سایت مربوط به شرکت کاوش کیمیای کرمان می باشد

×
×

سبد خرید